Energie vergelijken

Energie vergelijken? Bij Goedkoperdanjedenkt bent u aan het juiste adres. Via onze website kunt u direct uw energie vergelijken. Zo ziet u direct hoeveel kosten u kunt besparen op uw energie rekening. U kunt eenvoudig uw gegevens invullen om erachter te komen hoeveel u kunt besparen. Vergelijk vandaag nog!

Vergelijk alle energiedeals:

Vattenfall
UnitedConsumers autoverzekering

Gas en licht vergelijken:

Vergelijk energieprijzen van stroom, gas en licht van alle leveranciers. En vind de goedkoopste energie-deal voor uw situatie. Alle energie-aanbiedingen geheel vrijblijvend vergelijken doet u binnen slechts 1 minuut dankzij Goedkoperdanjedenkt door uw gezinsgrootte, postcode en huisnummer in te voeren. Bekijk direct hoeveel kosten u kunt gaan besparen op uw energierekening.

Waarom energie vergelijken?

Misschien vraagt u zichzelf af waarom u van energieleverancier zou overstappen. Uiteindelijk bieden ze allemaal hetzelfde toch? U zult zichzelf erover verbazen dat dit niet het geval blijkt te zijn. Sinds 2004 zijn de energiemarkten namelijk geliberaliseerd. Met als gevolg dat er sinds die periode meerdere energieleveranciers zijn die verschillende tarieven hanteren. Zelf zult u niets merken van de kwaliteit van uw energie. U zult echter wel merken dat het flink kan schelen in uw portemonnee, u kunt namelijk flink wat geld besparen op uw jaarlijkse energiekosten. Vergelijk daarom vandaag nog uw energie via Goedkoperdanjedenkt.

Goedkoopste energieleverancier:

Volgens de laatste cijfers van het CBS zijn de energieprijzen in 2022 en opzichte van 2021 gemiddeld met maar liefst 86% gestegen. Dit raakt ieder huishouden in Nederland, hierdoor is overstappen naar een voordelige energieleverancier nog relevanter dan ooit tevoren. Hoe hoog uw rekening momenteel is hangt af van onder andere uw verbruik en uw huidige contractvorm. Benieuwd hoeveel u op uw energie kunt besparen? U hoeft niet langer zelf energieleveranciers te vergelijken, de tool die u op deze pagina vindt doet dit automatisch voor u. Het enige wat u hoeft te doen is uw gegevens invoeren. Zo vindt u de beste energiedeal.

Variabele energietarieven vergelijken :

De twee belangrijkste aspecten die in overweging worden genomen wanneer men overstapt van energieleverancier zijn de prijs en de service. In tegenstelling tot wat u misschien zou verwachten heeft overstappen van energieleverancier namelijk geen enkele invloed op de kwaliteit van de energie die geleverd wordt. Wat dan wel belangrijk is zijn de aspecten prijs en service. De meest doorslaggevende reden voor de overstap is over het algemeen de prijs omdat er vaak na het moment van overstappen weinig contact meer is met de energieleverancier. Vergelijk direct de energieprijzen van gas en stroom zodat u veel geld kunt besparen op uw energierekening.

Hoe werkt overstappen naar de goedkoopste energieleverancier:

De eerste stap is om te bepalen welke energieleverancier met uw verbruik, op uw woonadres het voordeligste is. Dit bepaalt u eenvoudig met 1 klik met behulp van de tool die u op deze pagina van Goedkoperdankjedenkt vindt. Zodra u een keuze heeft gemaakt voor een nieuwe energieleverancier kunt u daarbij een contract afsluiten (mits uw huidige energiecontract dit toelaat. Over het algemeen zijn energiecontracten na een jaar maandelijks opzegbaar en kunt u dus direct overstappen). Het enige wat u door hoeft te geven zijn uw meterstanden en de einddatum van uw huidige energiecontract. Uw nieuwe energieleverancier ontzorgt u geheel tijdens het overstappen. Uw nieuwe energieleverancier zegt namelijk de levering door de huidige leverancier op. U hoeft zich geen zorgen te maken over eventuele boetes of dubbele betalingen. U zal geen moment in de kou of in het donker komen te zitten want u zal tijdens de overstap altijd toegang hebben tot gas en licht. U wordt in dit gehele proces volledig ontzorgt.

Welkomstkortingen, boetes en overstapvergoedingen energieleveranciers:

Energieleveranciers doen veel moeite om klanten aan zich te binden, soms doen zij dit zelfs door hun klanten opzegvergoedingen of boetes te laten betalen wanneer zij het energiecontract voortijdig willen beëindigen. Durft u niet goed over te stappen omdat u bang bent voor een boete? Boetevrij overstappen kunt u eenvoudig doen door ervoor te zorgen dat u uw contract binnen twee maanden van de einddatum oversluit. Wanneer u een variabel energiecontract met een onbepaalde looptijd heeft, kunt u zelfs op ieder gewenst moment overstappen zonder dat u een overstap vergoeding of boete hoeft te betalen. Anderzijds geven energieleveranciers aan nieuwe klanten vaak een welkomstkorting. Goedkoperdankjedenkt zet de welkomst kortingen en cadeaubonnen op een rijtje:

Veel gestelde vragen zoals of u niet voor dubbele energiekosten of een boete komt te staan en hoe u uw meterstand kunt checken vindt u onderaan deze pagina. Vul eerst de tool bovenaan deze pagina in om direct te checken hoeveel u gaat besparen wanneer u overstapt naar de goedkoopste energieleverancier van 2024. 

Jaarlijks besparen op de energierekening!

Energie vergelijken? Bij Goedkoperdanjedenkt bent u aan het juiste adres. Via onze website kunt u direct uw energie vergelijken. Zo ziet u direct hoeveel kosten u kunt besparen op uw energie rekening. U kunt eenvoudig uw gegevens invullen om erachter te komen hoeveel u kunt besparen. Vergelijk vandaag nog!

Vergelijk de energie deals van:

Zakelijk
Essent actie
Zakelijk
Vandebron EV Laadpas
Vandebron EV Laadpas

Profiteer van de onderstaande cadeaubonnen:

Hoe werkt het?

Prijs & kwaliteit

Wanneer men overstapt wordt er gelet op twee aspecten, namelijk prijs en service. Overstappen van energieleverancier zal geen enkele invloed hebben op de kwaliteit van uw energie. Er blijven dan nog twee aspecten, namelijk prijs en service. Bij service moet u denken aan hoe behulpzaam de energieleverancier is. Wordt u bijvoorbeeld goed geholpen wanneer u zit met vragen. Toch zien wij dat de meest voorkomende reden om over te stappen de prijs is.

Waarom Goedkoperdanjedenkt?

Naast het vergelijken van energie kunt u bij Goedkoperdanjedenkt ook meer diensten vergelijken. Zo kunt u uw autoverzekering, zorgverzekering, internet & TV, mobiel, sim only en nog veel meer diensten vergelijken. Vergelijk daarom vandaag nog een van deze diensten om zo nooit te veel te betalen!

Vergelijk andere deals!

Sim Only
vergelijken
Centraal Beheer autoverzekering
Auto verzekering vergelijken
FBTO autoverzekering
Zorgverzekering vergelijken

Veelgestelde vragen

Nee, de nieuwe leverancier zal de levering door de huidige leverancier opzeggen, hiervoor hoef jij niets te doen. De nieuwe energieleverancier zal hierbij rekening houden met de einddatum van je huidige contract zodat je geen opzegboete hoeft te betalen. Ook zal je hierdoor nooit een periode dubbel betalen.

Je komt bij het overstappen geen seconde zonder gas of elektriciteit te zitten. De overstap is een puur administratieve handeling, in technisch opzicht verandert er niets. Er wordt dus niets door een monteur bij jou thuis of in de straat aangepast.

Nee, je zult nooit ook maar een dag dubbel betalen bij overstappen. De nieuwe en de oude energieleverancier stemmen gezamenlijk de overstapdatum af en garanderen je dat je nooit een periode dubbel betaalt. Als je nog geen slimme meter hebt wordt wel nog door de nieuwe energieleverancier gevraagd de meterstanden door te geven.

Het hangt van de overeenkomst met de huidige leverancier af op welk moment je kan overstappen. Als je geen contract hebt voor een bepaalde periode dan kun je op ieder moment overstappen. Heb je wel een contract voor een bepaalde periode (meestal 1, 2 of 3 jaar), dan moet je of wachten tot het einde van je contact of je kunt je contract wellicht afkopen. Informeer bij je huidige leverancier wat de mogelijkheden voor afkopen zijn.

Overigens kun je je wel al een bepaalde tijd voordat je contract afloopt aanmelden bij een nieuwe energieleverancier. Hoe lang van tevoren dit precies kan verschilt per aanbieder, maar doorgaans ligt dit tussen de 6 weken en 3 maanden. Informeer bij het nieuwe energiebedrijf welke periode zij hiervoor hanteren. Als je je binnen die periode dan aanmeldt, dan zal de overstap plaatsvinden op het moment dat je contract afloopt. Op die manier stap je precies op tijd over, niet te vroeg en ook niet later dan nodig.

Om de energieaanbiedingen zoveel mogelijk op jouw persoonlijke situatie af te stemmen kun je het beste het laatst bekende energieverbruik over één jaar opgeven. Dit jaarverbruik vind je op de laatste jaarafrekening van je energieleverancier. Op deze afrekening vind je het verbruik van stroom en indien van toepassing ook gas.

Als je dit verbruik opgeeft in onze energievergelijker worden de resultaten het beste op jouw situatie afgestemd. Het verbruik kun je opgeven nadat je je postcode en huisnummer hebt ingevuld en op vergelijken hebt geklikt. Klik dan vervolgens op “Verbruik en metertype opgeven” en vul het jaarverbruik in zoals dat op de jaarafrekening staat.

Indien je de jaarrekening niet bij de hand hebt of niet meer kan vinden dan geeft het kiezen van de gezinssamenstelling (aantal personen in je huishouding) doorgaans ook een goede schatting van het verbruik.