Zakelijke autoverzekering vergelijken

Zakelijke autoverzekering snel en gemakkelijk online afsluiten zonder tussenpersoon. 

Meest gekozen zakelijke autoverzekering:

Zakelijke autoverzekering
Aantrekkelijke premie
Vervangend vervoer (bij WA Beperkt Casco en WA Casco)
Onbeperkt aantal kilometers rijden, ook privé
Eenvoudig schade afhandelen
Zakelijke autoverzekering
Lage premie en tot 80% no-claimkorting
Schade snel en vakkundig afgehandeld
Pakketkorting tot 10% - zonder maximumbedrag
Geen winstoogmerk
Zakelijke autoverzekering
Verschillende verzekeraars vergelijken
Aantrekkelijke premie
Eenvoudig online te regelen
Goed verzekerd

Wat is een zakelijke autoverzekering?

Een zakelijke autoverzekering is een verzekering voor de auto die u gebruikt voor uw eigen bedrijf. U gebruikt uw auto voor uw eigen bedrijf als u bijvoorbeeld klanten bezoekt. Als u dezelfde auto vaker privé dan zakelijk gebruikt dan moet u alsnog uw auto zakelijk verzekeren. Andersom is bij een zakelijke autoverzekering privégebruik wél meeverzekerd. Maakt u dus zakelijk gebruik van een auto? Dan moet u een zakelijke autoverzekering afsluiten.

Wat kost een zakelijke autoverzekering?

De hoogte van je premie is afhankelijk van:

De hoogte van je bonus-maluskorting is afhankelijk van het aantal jaren dat je schadevrij hebt gereden. Je korting kan hierbij oplopen tot 75%. Dit wordt ook wel no-claimkorting genoemd. Heb je ergens anders een autoverzekering gehad? Dan neem je de schadevrije jaren over die je daar hebt opgebouwd. Je bonus-maluskorting is maar op één auto tegelijk van toepassing.

Zakelijke autoverzekering vergelijken:

Gaat u uw zakelijke auto verzekeren? Dan kunt u veel besparen door te vergelijken. Hoe kunt u op een goede manier zakelijke autoverzekeringen met elkaar vergelijken?

Welke bedrijfsautoverzekering zal ik kiezen?

WA verzekerd

Een verzekering met minimaal Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) is verplicht. Hiermee verzeker je je tegen schade die je veroorzaakt bij anderen. Doorgaans wordt voor bedrijfsauto’s ouder dan 10 jaar voor deze dekking gekozen. 

Beperkt Casco verzekerd

Beperkt Casco (ook WA Plus genoemd) verzekert je ook voor schade door externe factoren, bijvoorbeeld tegen een omvallende boom bij storm of schade door steenslag. Meestal wordt deze dekking gekozen voor bedrijfsauto’s van 6 tot 10 jaar.  

All Risk verzekerd

Dit is de meest uitgebreide dekking en verzekert je ook tegen schade aan je eigen auto die je zelf veroorzaakt en tegen vandalisme. Bijvoorbeeld schade doordat je tegen een paaltje aanrijdt. All Risk wordt meestal voor bedrijfsauto’s tot 6 jaar oud gekozen.

Bekijk de bedrijfsautoverzekering deals van:

Veelgestelde vragen

Wij kunnen voor verzekeringen geen inhoudelijke vragen beantwoorden of persoonlijk advies geven. Voor vragen en advies verwijzen wij je graag door naar de betreffende verzekeraar.

Een bedrijfsauto is een auto die u zakelijk gebruikt en die voorkomt in de boekhouding van uw bedrijf. Het maakt hierbij niet uit of de auto op uw eigen naam staat of op naam van uw eenmanszaak, VOF of BV. Iedereen met een geldig rijbewijs mag in deze bedrijfsauto rijden.

In Nederland is een bedrijfsautoverzekering met minimaal WA dekking verplicht voor alle bedrijfsauto’s die gebruik maken van de openbare weg.

Als je (tijdelijk) geen gebruik maakt van de openbare weg, dan kun je de bedrijfsauto laten schorsen bij de RDW. Tijdens een schorsing kun je ook de bedrijfsautoverzekering opschorten of opzeggen. Denk eraan dat de bedrijfsauto dan ook niet geparkeerd mag zijn op de openbare weg.

Als je een autoverzekering afsluit en je wilt die direct of binnen enkele dagen in laten gaan, dan krijg je vaak eerst een voorlopige dekking. Dit betekent dat de verzekeraar je aanvraag nog moet beoordelen, maar dat je tot die tijd in ieder geval verzekerd bent indien je schade veroorzaakt.

Meestal hoor je binnen maximaal 5 werkdagen of je wel of niet definitief geaccepteerd bent voor de verzekering.

Ja, het aantal schadevrije jaren wordt altijd overgenomen door een nieuwe verzekeraar.

De auto moet door jou verzekerd zijn zodra deze op jouw naam is overgeschreven. Je kunt de verzekering van te voren al afsluiten en in laten gaan vanaf de dag dat de auto op jouw naam staat. Je hebt voor het afsluiten van een autoverzekering wel de meldcode nodig die op het kenteken staat. Als je de verzekering van tevoren wilt afsluiten vraag dan deze meldcode alvast op bij de verkoper.

Vergelijk andere deals!

Sim Only
vergelijken

Uitvaartverzekering vergelijken

Ohra logo

Zorgverzekering vergelijken