Zorgverzekering vergelijken

Op zoek naar een nieuwe zorgverzekering voor 2024? Vanaf vandaag kunt u alle zorgverzekeringen eenvoudig met elkaar vergelijken voor het komende jaar. Met een divers aanbod aan zorgverzekeraars en uiteenlopende prijzen, biedt Goedkoperdanjedenkt een gebruiksvriendelijke manier om snel de beste optie voor uw behoeften te vinden. Vul simpelweg uw gegevens in en vergelijk direct. Ontdek hoe makkelijk het is om via Goedkoperdanjedenkt.nl de zorgverzekering te vinden die bij u past.

Vind de zorgverzekering die het beste bij je past:

Bekijk ook deze zorgverzekeringen:

FBTO verzekering vergelijken

Premie vanaf:

€ 131,95 /mnd

Premie vanaf:

€ 141,50 /mnd

Premie vanaf:

€ 140,45 /mnd

Zorgverzekering vergelijken

U maakt dus een keuze uit verschillende zorgverzekeringen. Om de beste zorgverzekering te kiezen, is vergelijken verstandig. U vergelijkt dan sowieso de prijs. Maar ook de inhoud ziet u direct. Zo ziet u in een oogopslag of er vrije zorgkeuze is en wat het eigen risico is. Ook geeft u eenvoudig zelf uw voorkeuren aan. Waar moet uw zorgverzekering aan voldoen? Met de zorgvergelijker maakt u een selectie die volledig aansluit bij uw persoonlijke situatie.

Bekijk de zorgverzekering deals van:

Waarom Goedkoperdanjedenkt?

Voor het grote aanbod aan zorgverzekeringen dat u kunt afsluiten hebben wij een calculator waarbij u deze verzekeringsmaatschappijen met elkaar kunt vergelijken. Met als doel om consumenten een transparant beeld te bieden van de actuele prijzen. Zo betaalt u nooit meer teveel. Naast het vergelijken van uw zorgverzekering kunt u bij Goedkoperdanjedenkt ook meer diensten vergelijken. Zo kunt u uw autoverzekering, energie, internet & TV, mobiel, sim-only en nog veel meer diensten vergelijken.

Daarnaast is het vergelijken van uw zorgverzekering geheel GRATIS. U zit nergens aan vast en u zult direct te weten komen of u voordeliger uitkomt bij een andere maatschappij. Het vergelijken kunt u via uw mobiel, tablet of pc doen en dit duurt slechts 1 minuut.

Onafhankelijk zorgverzekering vergelijken voor 2024

Wilt u een nieuwe zorgverzekering afsluiten voor 2024? Bij goedkoperdanjedenkt vergelijkt u binnen slechts 1 minuut onafhankelijk alle zorgverzekeringen met elkaar voor het aankomende jaar. Zowel op inhoud als op prijs.

Op 12 november 2023 hebben alle zorgverzekeraars definitief de nieuwe zorgpremies bekend gemaakt. Nu is dus het moment om dankzij goedkoperdanjedenkt in een oogopslag alle verschillende prijzen van deze zorgverzekeraars onafhankelijk vergelijken. Zo bent u ervan verzekerd dat u gegarandeerd de goedkoopste zorgverzekering afsluit. Of dat u een zorgverzekering afsluit die geheel aansluit bij uw huidige medische behoeftes. Door zorgvergelijker uw dekkingswensen in te voeren kunt u namelijk ook heel eenvoudig de verschillende basis en aanvullende zorgverzekeringen vergelijken.

Eigen risico bij zorgverzekering voor 2024

In 2024 blijft de hoogte van het verplichte eigen risico gelijk, namelijk € 385. U blijft uiteraard de keuze houden om het eigen risico vrijwillig te verhogen tot maximaal € 885. Wanneer u namelijk uw eigen risico verhoogt, geeft de zorgverzekeraar korting op de maandelijkse premie. De hoogte van de korting verschilt uiteraard per zorgverzekeraar. Voer onderstaand uw eigen risico en dekkingswensen in om te vergelijken wat voor u de meest gunstige zorgverzekering is.

 

Overstappen zorgverzekering voor 2024

U bent wettelijk verplicht een basis zorgverzekering af te sluiten. Verwacht u meer zorg nodig te hebben? Dan is het verstandig om uzelf hier aanvullend voor te verzekeren. Doet u dit namelijk niet, dan moet u de kosten die buiten de basiszorg vallen namelijk zelf betalen. En deze kosten kunnen snel hoog oplopen. Voer uw dekkingswensen in om te vergelijken welke aanvullende zorgverzekering het meest geschikt voor u is voor aankomend jaar.

Sluit uw nieuwe zorgverzekering op tijd af

31 december 2023 is de laatste dag om uw nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Indien u zelf voor deze datum uw zorgverzekering opzegt, dan heeft u tot 31 januari 2024 de tijd om met terugwerkende kracht een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Stel dit niet tot het laatste moment uit, wanneer u namelijk niet verzekerd bent riskeert u een boete. Vergelijk de verschillende zorgverzekeringen op inhoud en prijs, kies welke zorgverzekering het beste aansluit bij uw huidige situatie en stap vandaag nog over. Uw overstap wordt kosteloos voor u geregeld.

Zorgverzekering 18 jaar

In Nederland ben je vanaf je 18e verjaardag officieel volwassen. Dit betekent dat je een eigen zorgverzekering moet afsluiten. Voor je 18e konden je ouders jou gratis meeverzekeren. De kans is dus groot dat je voor je 18e nog nooit met een zorgverzekering te maken hebt gehad. Het kan allemaal nogal ingewikkeld zijn als je geen idee hebt van wat de zorgverzekering allemaal dekt.

Hoe werkt het?

Vergelijk andere deals!

Sim Only
vergelijken

Uitvaartverzekering vergelijken
Energie
vergelijken

Veelgestelde vragen

  • Maak ieder jaar opnieuw een vergelijking.
  • Vergelijken kost tijd. Vanaf 12 november moeten alle nieuwe polissen bekend zijn. Ga er zo snel mogelijk mee aan de slag.
  • Controleer of je verzekeraar een goedkopere internetpolis heeft.
  • Zorg dat je geen betalingsachterstand hebt; overstappen kan niet als er een betalingsachterstand is bij de huidige basisverzekering.
  • Verhoog het vrijwillig eigen risico voor een lagere premie en zet het bedrag op een spaarrekening.
  • Als je het kunt betalen, betaal de premie dan per jaar. Zo bespaar je al snel 2% op de jaarpremie.

Omdat iedereen andere zorgwensen heeft, is er niet 1 zorgverzekering waarmee iedereen het goedkoopst uit is. Wel is er de goedkoopste basisverzekering. De inhoud van het basispakket is wettelijk vastgesteld, en dus verschilt die van de goedkoopste verzekering niet van de duurdere.

Wel bestaan er verschillen tussen basisverzekeringen op het gebied van keuzevrijheid van zorgverleners en hoogte van de vergoedingspercentages van niet-gecontracteerde zorg. Staar je dus niet blind op de premie, maar bekijk ook of de polis aan jouw zorgwensen voldoet door alle opties goed te vergelijken.

De inhoud van het basispakket is wettelijk vastgesteld en in principe bij alle verzekeraars hetzelfde. Maar dat is niet het hele verhaal. Er zit namelijk wel verschil in de manier waarop je verzekerde zorg vergoed kunt krijgen.

Met een naturapolis vergoedt je zorgverzekeraar de zorg als je naar zorgverleners gaat die een contract hebben met je zorgverzekeraar. Is er geen contract? Dan moet je bijbetalen. Met een restitutiepolis krijg je de kosten van zorg vergoed, tenzij het tarief excessief hoog is. Een restitutieverzekering wordt vaak een verzekering met vrije zorgkeuze genoemd, omdat je zelf mag bepalen naar welke zorgverlener je gaat. Een combinatiepolis geeft recht op zorg (natura) bij sommige zorgsoorten, en recht op vergoeding (restitutie) bij andere.

Daarnaast verschilt natuurlijk de premie en bijvoorbeeld de manier van declareren en het checken van zorgkosten bij de zorgverzekeraar. Bij sommige verzekeraars gaat alles digitaal en bij anderen gaan de zaken nog per post.

Nee, dat klopt niet. Veel mensen houden hun oude zorgverzekering aan omdat dat een vertrouwd gevoel geeft. Helaas kan dat een valse geruststelling zijn. Zorgverzekeraars kunnen namelijk ieder jaar hun pakketten wijzigen. Niet alleen de premie, maar ook de inhoud van je (aanvullende) zorgverzekering kan dan anders zijn dan je verwacht.

Ook kan het voorkomen dat je zorgverlener opeens geen contract meer heeft met je zorgverlener.

Het is niet nodig dat elk gezinslid bij dezelfde zorgverzekeraar verzekerd is. Heeft je partner bijvoorbeeld veel minder zorg nodig, dan kun je beter 2 aparte zorgverzekeringen afsluiten. Dit kan ook bij verschillende zorgverzekeraars.

Kinderen onder de 18 jaar moeten bij een van de zorgverzekeraar(s) van de ouders verzekerd worden.

In de zorgvergelijker is het helaas niet mogelijk om voor partners met verschillende wensen 1 advies te geven. Voor beiden moet een aparte vergelijking worden gemaakt.