Zorgvergelijker 2024

Wil je weten wat voor jou de beste zorgverzekering is in 2024? Met deze zorgvergelijker vergelijk je eenvoudig. Je vergelijkt op prijs, voorwaarden en vergoedingen. Zo vind je altijd de beste verzekering voor jou.

Zorgverzekering vergelijken

U maakt dus een keuze uit verschillende zorgverzekeringen. Om de beste zorgverzekering te kiezen, is vergelijken verstandig. U vergelijkt dan sowieso de prijs. Maar ook de inhoud ziet u direct. Zo ziet u in een oogopslag of er vrije zorgkeuze is en wat het eigen risico is. Ook geeft u eenvoudig zelf uw voorkeuren aan. Waar moet uw zorgverzekering aan voldoen? Met de zorgvergelijker maakt u een selectie die volledig aansluit bij uw persoonlijke situatie.

Zorgverzekering kiezen:

Premie vanaf:

€ 138,95 /mnd

Premie vanaf:

€ 131,95 /mnd

Premie vanaf:

€ 138,95 /mnd

Bekijk de zorgverzekering deals van:

Veelgestelde vragen

  • Maak ieder jaar opnieuw een vergelijking.
  • Vergelijken kost tijd. Vanaf 12 november moeten alle nieuwe polissen bekend zijn. Ga er zo snel mogelijk mee aan de slag.
  • Controleer of je verzekeraar een goedkopere internetpolis heeft.
  • Zorg dat je geen betalingsachterstand hebt; overstappen kan niet als er een betalingsachterstand is bij de huidige basisverzekering.
  • Verhoog het vrijwillig eigen risico voor een lagere premie en zet het bedrag op een spaarrekening.
  • Als je het kunt betalen, betaal de premie dan per jaar. Zo bespaar je al snel 2% op de jaarpremie.

Omdat iedereen andere zorgwensen heeft, is er niet 1 zorgverzekering waarmee iedereen het goedkoopst uit is. Wel is er de goedkoopste basisverzekering. De inhoud van het basispakket is wettelijk vastgesteld, en dus verschilt die van de goedkoopste verzekering niet van de duurdere.

Wel bestaan er verschillen tussen basisverzekeringen op het gebied van keuzevrijheid van zorgverleners en hoogte van de vergoedingspercentages van niet-gecontracteerde zorg. Staar je dus niet blind op de premie, maar bekijk ook of de polis aan jouw zorgwensen voldoet door alle opties goed te vergelijken.

De inhoud van het basispakket is wettelijk vastgesteld en in principe bij alle verzekeraars hetzelfde. Maar dat is niet het hele verhaal. Er zit namelijk wel verschil in de manier waarop je verzekerde zorg vergoed kunt krijgen.

Met een naturapolis vergoedt je zorgverzekeraar de zorg als je naar zorgverleners gaat die een contract hebben met je zorgverzekeraar. Is er geen contract? Dan moet je bijbetalen. Met een restitutiepolis krijg je de kosten van zorg vergoed, tenzij het tarief excessief hoog is. Een restitutieverzekering wordt vaak een verzekering met vrije zorgkeuze genoemd, omdat je zelf mag bepalen naar welke zorgverlener je gaat. Een combinatiepolis geeft recht op zorg (natura) bij sommige zorgsoorten, en recht op vergoeding (restitutie) bij andere.

Daarnaast verschilt natuurlijk de premie en bijvoorbeeld de manier van declareren en het checken van zorgkosten bij de zorgverzekeraar. Bij sommige verzekeraars gaat alles digitaal en bij anderen gaan de zaken nog per post.

Nee, dat klopt niet. Veel mensen houden hun oude zorgverzekering aan omdat dat een vertrouwd gevoel geeft. Helaas kan dat een valse geruststelling zijn. Zorgverzekeraars kunnen namelijk ieder jaar hun pakketten wijzigen. Niet alleen de premie, maar ook de inhoud van je (aanvullende) zorgverzekering kan dan anders zijn dan je verwacht.

Ook kan het voorkomen dat je zorgverlener opeens geen contract meer heeft met je zorgverlener.

Het is niet nodig dat elk gezinslid bij dezelfde zorgverzekeraar verzekerd is. Heeft je partner bijvoorbeeld veel minder zorg nodig, dan kun je beter 2 aparte zorgverzekeringen afsluiten. Dit kan ook bij verschillende zorgverzekeraars.

Kinderen onder de 18 jaar moeten bij een van de zorgverzekeraar(s) van de ouders verzekerd worden.

In de zorgvergelijker is het helaas niet mogelijk om voor partners met verschillende wensen 1 advies te geven. Voor beiden moet een aparte vergelijking worden gemaakt.